حمله متفقین به ایران و شکست ایران در چند ساعت گواه این است که ارتش رضاشاهی تنها برای سرکوب های داخلی ساخته شده بود و امنیتی که رضاشاه از آن دم می زد بیشتر در حفاظت از او در مقابل مخالفانش معنا داشت . . .
یکی از اقدامات سفارتخانه آمریکا در تهران ایجاد مقدمات و بسترهای لازم برای اعزام جاسوسهای سی آی ای در پوششهای مختلف به ایران بوده است. در ادامه متن سندی آمده است که در آن سفارت آمریکا در تهران در حال رایزنی با وزارت امور خارجه در این رابطه است:
فیروز خردمند در « شرح حال میرزاده عشقی » درباره روز ترور و تشییع جنازه عشقی می نویسد : « . . . هنوز به چهارراه سید علی نرسیده بودند که فرخی قطعه معروف ماده تاریخ عشقی را به این شکل ساخت . . .
در این آشپزخانه ها به چندین برابر تعداد نفرات اندرون غذا طبخ می گردید؛ زیرا این سنتی بود که از ناصرالدین شاه بر جای مانده و هنوز نگهداری می شد. از آنجا که ناصرالدین شاه دستور داده بود اطرافیان اندرون او را هم از سفره خانه او بی نصیب نگذارند.
قرنی می دانست که شاه از نقشه او مطلع خواهد شد؛ بنابراین ، پیشدستی کرد و در مقام رئیس اطلاعات ارتش به شاه اطلاع داد که در حال طراحی نقشه ای است تا از این طریق افرادی را که به شاه وفادار نیستند شناسایی نماید.
اغلب اوقات قتل منجر به یک زنجیره کامل قتل و خصومت دائم میان خانواده ها و کل طوایف می شود، تا وقتی که در نتیجه وساطت ایلخانی و یا دیگر اشخاص ذی نفوذ به آن پایان داده شود.
پیراهن خونینش را روی جنازهاش گذاشته و تابوت را به مسجد سپهسالار بردند. صبح روز بعد تمام تهران عزادار بود. دانشمندان، دانش آموزان، کاسب کارها واهالی محل طوق و علم بلند کرده و جنازهٔ شاعر جوان را در حالی که پیراهن خونین او روی تابوت بود برداشته و حرکت کردند. هر کس جنازه را میدید میگریست و میگفت: تهران چنین سوگواری را یک بار دیگر نخواهد دید
صدراعظمان و نخست وزیران تاریخ معاصر ایران دو دسته بودند: عده ای که برای خدمت و برداشتن سنگی از پیش روی پای ملت این سمت را می پذیرفتند و همه هم و غم آنان بهروزی و سرافرازی این ملت بود و عده ای دیگر که این سمت را نقطه اتکایی برای مال اندوزی و فروختن ذخایر این مملکت و گرفتن رشوه از روس و انگلیس قرار داده بودند. گفت و شنود زیر میان مستوفی الممالک و خویشان ...
فرهنگ مهر معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی در جلسه حضور داشت و خیلی محکم گفت: به چند دلیل من با دریافت این کمک مخالف هستم. اولا کرایه حمل این گندمها از هر کشور دیگری گرانتر است، ثانیا این کمکها خیلی هم بلاعوض نیست زیرا دولت آمریکا در مقابل انتظاراتی خواهد داشت.
ویلیام ریچارد هولمز انگلیسی که در عهد محمدشاه قاجار به ایران سفر کرده بود، در سال 1845 میلادی سفرنامه خود تحت عنوان «گذری بر کرانه های کاسپین» را در لندن به چاپ رساند. او در آن زمان 22 سال بیشتر نداشت.
رضاخان در جهت فراگیر نمودن کشف حجاب در لایه های مختلف جامعه حساب ویژه ای روی اقلیتهای دینی باز نموده بود و از هر فرصتی جهت نهادینه کردن کشف حجاب استفاده می نمود. گزارش فوق مربوط به برگزاری جشن در دبیرستان زرتشتیان و دانشسرای دختران کرمان به مناسبت کشف حجاب می باشد.